Bareflexx huaraches sandali

Ste prebrali Born to run od Chrisa McDougalla? Ne? No, notri med drugim nastopajo Tarahumare, indijanci iz Mehiških kanjonov, ki so odlični tekači in se obuvajo v doma narejene sandale iz rabljenih avtomobilskih gum. V knjigi nastopa tudi Barefoot Ted, ultraš, ki je med drugim eden od pionirjev bosega teka in raziskovalec minimalističnih možnosti. Pri svojem obisku v Mehiki se je navdušil nad njihovo obutvijo in začel sam izdelovati podobne sandale. Kontaktiral sem ga preko mejla in od njega kupil prvi komplet za izdelavo lastnih huaraches – kos vibram gume in dve dolgi usnjeni vezalki. 

Postopek izdelave je potem sila preprost: svoja stopala narišeš na papir, izrežeš obrise, jih nalepiš na Vibramov kos gume in izrežeš. Potem na treh mestih narediš luknje (jaz sem prvič to delal kar s škarjami), skozi potegneš vezalko in voila, imamo sandale! Nekaj umetnosti zahteva prvo zavezovanje, a po nekaj tekih  sem imel vse skupaj obuto v nekaj sekundah. Čeprav izgleda, kot da boš s sprednjim delom stalno drsal po tleh, pa pri teku temu sploh ni tako. Odlično se obnesejo, nekako tako kot dodatna koža na podplatu. 

Bareflexx so nova generacija huaračijev. Različne debeline (sam sem testiral 1mm!) podplata, elastične vezalke, inovativni načini zavezovanja zagotavljajo udobje in trpežnost obutve. Predvsem pa omogočajo maksimalen občutek za podlago - to pa je najpomembnejše. Sam imam sandale najrajši obute na makadamskih poteh; tam, kjer bi bos napredoval počasi in stežka s sandali kar zdrvim. Ravno prav zaščite, da omogoča užitek v teku in obenem popoln občutek podlage, ki določa eleganten in mehak pristanek. V njih je možno preteči tudi maraton. Priporočam - naročite si svoje in uživajte v teku!

0 komentarji:

Objavite komentar

 

Social

Barefoot Runners Society

Video

Instagram

Instagram