3. Slovenski Bosi Tek presegel vsa pricakovanja

Sporočilo za javnost


Medtem, ko so se  v nedeljskem jutru po Sloveniji vrstili nalivi in nevihte, v Kranju o dežju ni bilo ne duha ne sluha. Zna biti, da je energija skoraj 220 bosonogcev uspešno preganjala oblake in naredila izjemno prireditev.

Sedaj ni dvoma: slovenski bosonogci smo že tretjič zapored postavili svetovni rekord v udeležbi na mednarodni dan bosih tekačev. Med skoraj 60 prireditvami po svetu smo ohranili primat. Bosi tek pri nas ni samo domena nekaj entuziastov ampak vse bolj postaja masovno gibanje. Tekači so ugotovili, da je teči bos bolj zanimivo, zabavno in tudi zdravo, hkrati pa mnogi na ta način urijo pravilno tehniko teka. Pri preprečevanju poškodb je ta ključnega pomena.

Pred trgovino ŠC Maratonc v Kranju je vrvelo že od 9h zjutraj. Tekači so si lahko omislili minimalno obutev po znižanih cenah, se družili in spoznavali s prijatelji iz vse Slovenije in tudi Hrvaške. Krajša delavnica bosega teka, ki jo je vodil Marko Roblek je začetnike podučila, kako pravilno začeti teči bos. Malo pred 11. uro so najprej stekli najmlajši, ob 11h pa se je na tek podala preostala množica tekačev v uradnih majčkah bosega teka.

Tekli smo od enega do štirih dva in pol kilometrskih krogov, vsak po svojih sposobnostih. Čeprav tek ni bil tekmovalnega značaja, pa kot zanimivost povejmo, da je prvi za 10km progo potreboval le 39 minut. Kljub nekaj žuljem, ki so jih dobili nekateri tekači pa nihče ob prihodu v cilj ni mogel skriti široke nasmeška in zadovoljstva. Mnogi so bosi tekli prvič in obljubili, da bodo tovrastni tek gojili tudi v prihodnje.

Dan se je v Kranju zaključil z zakusko in zabavnim programom. Pika na i pod taktirko živahne voditeljice je bil srečelov in skupinsko fotografiranje. In da ne pozabimo: prireditev je imela tudi močno dobrodelno noto, saj smo zbrali več kot 200 parov rabljenih a še uporabnih čevljev. Upamo, da razveselijo nove imetnike tako kot so nas.

Naj vas že kar sedaj povabimo na naslednji, 4. Slovenski bosi tek, ki bo 4. maja 2014. Hvala vsem za obisk in lep bosonogi pozdrav!

Marko Roblek z ekipo

Foto-video:




0 komentarji:

Objavite komentar

 

Social

Barefoot Runners Society

Video

Instagram

Instagram